Hemstädning i Malmö

HEMSTÄDNING I MALMÖ

I denna artikel/blogg skall jag redogöra hur jag gick tillväga när jag sökte efter hemstädning i Malmö. Strax före jul blev det skilsmässa mellan mig och min fru efter ca 20 års äktenskap. Ärligt talat hade hon alltid stått för städningen i vår fyrarummare i centrala Malmö. Frugan hade nyligen hittat en ny gubbe och flyttat ut till Vellinge (2 mil utanför Malmö) hos nån rik snubbe med hästgård och hopphästar.

hemstädning malmö

hemstädning

Personligen tycker jag att det finns roligare saker än att städa och jag kände att jag inte orkade med den saken utan betalade hellre en slant för hemstädning två gånger i månaden.

Nu fanns ju dessutom RUT-avdraget på skattsedeln vilket gjorde saken ännu bättre.

Då jag var novis på städområdet började jag surfa runt på nätet och Google på hemstädning i malmö för att se vilka firmor som verkade bra och seriösa.Vad skulle man tänka på? Vad kostade det och vad ingick?

 

Här listar jag lite punkter som kan vara bra att känna till samt vad som vanligen ingår i hemstädning:

 • Nyckelavtal är ett avtal där städningen utförs när man inte själv är hemma
 • Dammsugning av möbler och inredning
 • Dammsugning av golv och mattor
 • Våttorkning av golv
 • Putsning av speglar
 • Avtorkning av köksluckor och vitvaror i kök och på toaletten
 • Rengöring av badkar/dusch samt toalettstol och handfat
 • Tömning av papperskorgar

Innan man väljer ett städbolag som utför hemstädning tycker jag att man kan ställa vissa krav som:

 • Inga bindningstider
 • Vettiga priser
 • Samma person varje gång om detta är möjligt
 • Städhjälpen skall kunna kommunicera på svenska språket
 • Att städmaterial ingår från firman (De har ju expertisen att kunna välja rätt grejer)
 • Bra referenser och att det finns kollektivavtal med personalen (borgar för att det är seriöst)
 • Lång erfarenhet
 • Att de känns seriösa vilket man ofta kan se på hemsidan
 • Att företaget kollar om Du som kund blivit nöjd

 

Detta var en del som jag tycker att man bör tänka på. I mitt fall bokade jag upp en tid för ett besök ute hos städföretaget nystadathemma.seDå kunde man snabbt på plats efter ca 30 minuter få en känsla av hur bra företaget var.

Företaget visade sig vara en fullträff och jag kan varmt rekommendera dem, kika på deras frågor och svar som kan vara bra att läsa om innan man kontaktar dem.